Известие

Collapse
No announcement yet.

Няма студено а вън е лято

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Няма студено а вън е лято

Още един проблем . не ми духа студено. помогнете какво да правя: да го зареждам ли или е друг проблема. А как се проверява....
    Alfa Romeo 155/1.8TS

Re: Няма студено а вън е лято

Първоначално публикувано от monigt
    Още един проблем . не ми духа студено. помогнете какво да правя: да го зареждам ли или е друг проблема. А как се проверява....
    Трябва да отидеш в сервиз за климатици, защото проблема може да е малък, но може и да е по-сериозен от зареждане

Нека колегите да предложат читав сервиз за климатици

п.с. Колега, използвай търсачката, защото има много теми за проблем с климатика
    sigpic

Comment

Колега, ако си с климатроник (или автоматичен климатик, както било по-коректно да се каже в нашия случай), нищо не ти коства да провериш и следния частен случай, преди да задълбаеш:
      Пусни климатика на степен Lo (най-ниската възможна температура) - ако тогава задуха студ, а на всяка по-висока температура (дори с едн градус) духа топло, вероятно ти е зачезнал датчика за външната температура, който седи в шофьорското огледало. Най-честата причина е смяната на въпросното огледало. Също така погледни каква външна температура се показва на дисплея при натискане на съответното бутонче (едно малко, с термометър на него) - "-29" означава заминал/липсващ датчик.

Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 16v Elegante+Sport MY.08
      Alfa Romeo 155 1.8TS Sport MY.95

Comment

при LO темп. ми показва 16 или 17 - абе май сам за сервиз най добре. Благодаря за съвета.
        Alfa Romeo 155/1.8TS

Comment

кадърни са в дунев и импас колега

Comment

Емил - 0889933753 Но само той, никой от неговите ратаи
            Alfa 33S16V Permanent 4

Comment

Благодаря ще званна да се чуем след няколко дни ...чакам заплата де....
              Alfa Romeo 155/1.8TS

Comment

Вече и аз имам същия проблем!

Днес обиколих 10 пъти Бургас,всички ме препращаха от сервиз в сервиз. Поне разбрах,че фреон има,компресора работи и до там.
                Масторите толква можаха да кажат.

Всъщност как разбраха,че работи когато тои не върти
                Датчика за външна темп. работи,бушоните за клим. били наред !

Ами сега ?????????

МОЛЯ ПОМАГАЙТЕ

П.П Ако някои знае,някои мастор в Бургас нека пише !
                Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
                159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
                NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Comment

а как разбраха че фреона е достатъчен де . знам че се допълва или сменя . НАЙ ДОБРЕ Е В ХЛАДИЛЕН СЕРВИЗ . И мене там ме пратиха , те си знаят работата
                  Alfa Romeo 155/1.8TS

Comment

В един от сервизите го замериха и е О.К. Пича вика: от електрониката е нещо бягаи в сервиз на Алфа.
                    О.К. търча в сервиза на Алфа,Фиат и Ланча и там ми заявяват най-демонстративно,че от електроника не разбират
                    Интересно от какво ли разбират ???

Comment

Абе да ти помогна, ама трябва много точно да ми опишеш като го включиш какво става, какво чуваш. Требе си майстор, ама си далеееч
                      Alfa 33S16V Permanent 4

Comment

Ами положението е такова: примерно вкючвам на темп. LOW позиция AUTO,вентилатора почва от второто деление да духа и постепенно увеличава до краи. Но проблема е,че не духа студено мисля,че вкарва само въздух от вънка. От LOW вкючвам на 18 някои път намаля вентилатора, понякога не.Но разлика в това което духа няма, темп. на въздуха която вкарва е едно и съща

Comment

Comment

А дали компресорът ти работи, ще можеш да разбереш като пипнеш накрайника на маркуча за ниско налягане при компресора - той трябва да стане студен.
                            Alfa 33S16V Permanent 4

Comment

Първоначално публикувано от ALFA33S16V
                              А дали компресорът ти работи, ще можеш да разбереш като пипнеш накрайника на маркуча за ниско налягане при компресора - той трябва да стане студен.
                              както казва Бобо ти си веселяк

иначе по въпроса, аз залагам на това, че са зацапани контактите на буксата на пресостата за високо и ниско налягане(при положение, че наистина системата е пълна)

Comment

Working...
                              X